
De la voluntariat la antreprenoriat
Primaria Municipiului Arad
Palatul Administrativ din Arad este o clădire construită între anii 1872-1875, care astăzi adăpostește Primăria Municipiului Arad. Clădirea reprezintă una dintre operele semnificative ale arhitecturii eclectice din Arad. Fațadele regulate sunt ritmate și decorate de elemente clasiciste, iar rezalitul central al fațadei principale are bogate referințe neorenascentiste [1]. Stilul clădirii îmbină neorenascentismul flamand cu stilul primăriilor medievale târzii. Planul clădirii este în formă de "U", cu un turn central înalt de 54 m iar orologiul din turn, adus din Elveția în anul 1878, are un mecanism care la oră fixă cântă Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven. Clădirea este declarată monument istoric, cu cod LMI AR-II-m-B-00548.

Acest proiect a fost finantat prin intermediul sesiunii de finantare nerambursabila a unor proiecte de tineret, învatamant si recreative, sesiunea a II-a conform Legii nr. 350/2005 şi ale Legii nr. 350/2006, Legea tinerilor, proiecte inaintate de catre organizatii sau asociatii de tineret, fara scop lucrativ din municipiul Arad, pentru anul 2014;
Astfel s-a organizat o selectie publica de proiecte - organizata in baza prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, prin intermediul caruia proiectul ”De la voluntariat la antreprenoriat” a fost aprobat spre finantare
Arad (in maghiara Arad, în germana Arad, in sarba Арад/Arad, in limba bulgarilor banateni Арад/Arad) este resedinta si cel mai mare oras al județului Arad, situat pe cursul inferior al raului Mures, vestul Romaniei. Municipiul se afla la limita regiunilor istorice Crisana si Banat. La recensamantul din anul 2011 Aradul avea o populatie de 159.074 locuitori, fiind al doisprezecelea cel mai mare centru urban al Romaniei din punct de vedere demografic.
Municipiul Arad constituie pentru vestul Romaniei un punct important in ceea ce priveste industria, si este de asemenea un nod important in transporturile feroviare, rutiere, avand si aeroport. In privinaa religiei ortodoxe orasul Arad este resedința scaunului Arhiepiscopal al Aradului. Aradul si-a anuntat în 2013 candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana a anului 2021.



